Over 500 mennesker henrettet i Iran i år

Over 500 mennesker er henrettet hittil i år i Iran. Det er dobbelt så mange som i hele fjor, ifølge en menneskerettighetsgruppe.

Publisert

Organisasjonen Iran Human Rights, som er basert i Norge, sier at de så langt har registrert 504 henrettelser, og at de jobber med å få bekreftet flere tilfeller av folk som skal ha blitt hengt.

Tallet inkluderer fire personer som ble henrettet søndag etter å ha blitt dømt for å samarbeide med israelsk etterretning, og en kvinne som ble henrettet lørdag for å ha drept sin svigerfar.

Menneskerettighetsgrupper uttrykker bekymring for at mange kvinner er henrettet i Iran, ofte etter å ha blitt dømt for å ha drept partnere eller andre slektninger som hadde mishandlet dem.

Nå er det bekymring for at de første dødsdommene etter de omfattende protestene blir fullbyrdet. Seks mennesker er allerede dømt til døden i forbindelse med protestene, og 26 er tiltalt for forhold som kan straffes med døden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer