Over 4.000 klager sendt til Sivilombudet i fjor

Sivilombudet fikk i løpet av fjoråret inn over 4.000 klager fra folk som mener de har vært utsatt for urett eller feil i den offentlige forvaltningen.

Sivilombudsmann Hanne Harlem leverte tirsdag ombudets årsmeldinger for 2021 til Stortingets første visepresident Svein Harberg. Foto: Heiko Junge / NTB.
Sivilombudsmann Hanne Harlem leverte tirsdag ombudets årsmeldinger for 2021 til Stortingets første visepresident Svein Harberg. Foto: Heiko Junge / NTB. Vis mer
Publisert

Sivilombudet avgir hvert år to meldinger til Stortinget om sin virksomhet i det foregående året, og tirsdag leverte sivilombud Hanne Harlem årsmeldingene for 2021 til Stortingets første visepresident Svein Harberg.

I fjor kom det inn 4.032 klager på forvaltningen. Flere saker løste seg underveis etter en henvendelse fra Sivilombudet til forvaltningen. Samtidig har forvaltningen også fått kritikk i en rekke saker i løpet av året.

Innbyggerne klager mest på saksbehandlingstid og manglende svar, plan og bygg, trygd og pensjon, og ansettelsessaker og arbeids- og tjenesteforhold

Økningen var størst i antall klager på saksbehandlingstid og manglende svar, utlendingssaker, politi og påtalemyndighet og innsynssaker.

Sivilombudet har også undersøkt om forvaltningen etterlever menneskerettighetene på områder hvor det er få klagemuligheter, som kriminalomsorgens kontroll av innsattes telefonsamtaler. Her fikk kriminalomsorgen sterk kritikk.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer