Over 4.000 coronasmittede døde i USA

Over 188.000 har fått påvist coronasmitte i USA, en økning på over 24.000 det siste døgnet. Tallet på døde har steget med nærmere 900 til over 4.000.

Tallet på corona-relaterte dødsfall i USA har nå passert 4.000, og over 1.700 av dødsfallene har funnet sted i New York. Foto: AP / NTB scanpix
Tallet på corona-relaterte dødsfall i USA har nå passert 4.000, og over 1.700 av dødsfallene har funnet sted i New York. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

USA er nå det land i verden med flest bekreftede coronasyke og står alene for rundt 22 prosent av alle smittetilfeller i verden.

New York er hardest rammet med 76.000 smittede og over 1.700 døde, og byens myndigheter kjemper en desperat kamp mot klokka for å hindre spredning av viruset. Sykehusene er overfylt og dårlig utstyrt, og i ikoniske Central Park opprettes det nå feltsykehus.

President Donald Trump hevder at årsaken til den kraftige økningen i påviste smittetilfeller er at ingen har gjennomført flere tester enn USA og lover at amerikanerne snart «vil se lys i enden av tunnelen».

Harde dager

Trump medgir imidlertid at det først vil komme «harde dager» og «to helvetes dårlige uker» og understreker viktigheten av å følge myndighetenes retningslinjer

– Dette kommer til å bli blant de tøffeste to-tre ukene vi noen gang har opplevd. Vi kommer til å miste tusenvis av mennesker, sier han.

Det hvite hus anslår at mellom 100.000 og 240.000 mennesker i USA kan miste livet som følge av epidemien, selv om myndighetenes tiltak blir fulgt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer