Over 3.600 migranter kom sjøveien til Storbritannia i juli

Over 3.600 migranter krysset Den engelske kanal til Storbritannia i juli, det høyeste tallet på én måned så langt i år, ifølge myndighetenes tall.

Siden Storbritannia kunngjorde at de vil deportere asylsøkere til Rwanda, er over 11.000 migranter kommet til landet via Den engelske kanalen. Her ankommer en gruppe i juni. Arkivfoto: Matt Dunham / AP / NTB
Siden Storbritannia kunngjorde at de vil deportere asylsøkere til Rwanda, er over 11.000 migranter kommet til landet via Den engelske kanalen. Her ankommer en gruppe i juni. Arkivfoto: Matt Dunham / AP / NTB Vis mer
Publisert

De 3.683 menneskene ankom i 90 båter fordelt på 20 av de 31 dagene i juli, ifølge en analyse som nyhetsbyrået PA har gjort av statistikken.

Mandagens tall ble lagt fram samtidig som det meldes at regjeringen kan komme til å kunngjøre en ny millionavtale med Frankrike for å stoppe strømmen av flyktninger og migranter.

Innenriksminister Priti Patel vil betale den franske regjeringen titalls millioner pund for økt patruljering langs kysten og overvåkingsutstyr, ifølge avisa The Times.

Over tre måneder har gått siden Patel la fram planer om å sende asylsøkere som krysser Den engelske kanal til Rwanda. Planen møtte kraftig kritikk fra blant andre FN, og juridiske problemer har hittil forhindret deportasjonen av asylsøkere til det afrikanske landet.

Siden april har over 11.131 migranter og flyktninger krysset kanalen. Mandag ble anslagsvis flere hundre mennesker, blant dem små barn, brakt i land i den engelske havnebyen Ramsgate.

(©NTB)

Mer om