Resistent bakterie herjer Toscana

Over 30 har mistet livet i turist­området

Myndighetene i Toscana forsøker å hindre spredning av en farlig bakterie som er resistent mot antibiotika. Bakterien har tatt livet av over 30 mennesker.

Bakterien er også resistent mot den type antibiotika som brukes i siste instans når ingenting annet hjelper. Stock Connection/REX.
Bakterien er også resistent mot den type antibiotika som brukes i siste instans når ingenting annet hjelper. Stock Connection/REX. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Minst 75 personer er påvist smittet siden november 2018, og av dem er minst 31 personer døde på 17 ulike sykehus, meldte italienske medier torsdag.

Myndighetene i Toscana, som er ett av Italias mest populære turistområder, har nå trappet opp kontrollene med sykehusene for å stanse utbruddet.

Utbruddet er lokalisert til den nordvestlige delen av Toscana. Over 31 tilfeller er rapportert i Pisa

Utbruddet kommer av enzymet NDM-1 (New Delhi metallo-beta-lactamase 1) som gjør bakterien i stand til å bryte ned noen typer antibiotika og dermed gjør den resistent.

I 2010 gikk alarmen over hele verden da det ble påvist i den indiske hovedstaden. Bakterien er også resistent mot den type antibiotika som brukes i siste instans når ingenting annet hjelper.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer