Resistent bakterie herjer Toscana

Over 30 har mistet livet i turist­området

Myndighetene i Toscana forsøker å hindre spredning av en farlig bakterie som er resistent mot antibiotika. Bakterien har tatt livet av over 30 mennesker.

Bakterien er også resistent mot den type antibiotika som brukes i siste instans når ingenting annet hjelper. Stock Connection/REX.
Bakterien er også resistent mot den type antibiotika som brukes i siste instans når ingenting annet hjelper. Stock Connection/REX. Vis mer

Minst 75 personer er påvist smittet siden november 2018, og av dem er minst 31 personer døde på 17 ulike sykehus, meldte italienske medier torsdag.

Myndighetene i Toscana, som er ett av Italias mest populære turistområder, har nå trappet opp kontrollene med sykehusene for å stanse utbruddet.

Utbruddet er lokalisert til den nordvestlige delen av Toscana. Over 31 tilfeller er rapportert i Pisa

Utbruddet kommer av enzymet NDM-1 (New Delhi metallo-beta-lactamase 1) som gjør bakterien i stand til å bryte ned noen typer antibiotika og dermed gjør den resistent.

I 2010 gikk alarmen over hele verden da det ble påvist i den indiske hovedstaden. Bakterien er også resistent mot den type antibiotika som brukes i siste instans når ingenting annet hjelper.

(©NTB)