Over 2.500 stemmesedler funnet i Georgia

Over 2.500 stemmesedler som ikke før er talt, ble oppdaget i et fylke i Georgia, men valgmyndighetene i delstaten forventer ikke at de skal endre resultatet.

Nærmere 5 millioner stemmer ble avlagt i Georgia i presidentvalget, og fredag satte valgarbeidere i delstatens 159 fylker i gang med å telle stemmene på nytt for hånd. Foto: Mike Stewart / AP / NTB
Nærmere 5 millioner stemmer ble avlagt i Georgia i presidentvalget, og fredag satte valgarbeidere i delstatens 159 fylker i gang med å telle stemmene på nytt for hånd. Foto: Mike Stewart / AP / NTB Vis mer
Publisert

Nærmere 5 millioner stemmer ble avlagt i Georgia i presidentvalget, og fredag satte valgarbeidere i delstatens 159 fylker i gang med å telle stemmene på nytt for hånd.

Påtroppende president Joe Biden leder før nytellingen med 14.000 stemmer over president Donald Trump i Georgia.

De nyoppdagede stemmene ble funnet i Floyd County. Valgkommisjonen i fylket kjenner ikke fordelingen av stemmene, men opplyser at den det uoffisielle resultatet fra fylket viser at 70 prosent støttet Trump, mens 28,4 stemte på Biden.

– Grunnen til at man gjør en revisjon, er for å finne denne type ting, sier lederen for gjennomføringen av valget i Georgia, Gabriel Sterling.

Han legger til at det er et enkelttilfelle og at det ikke er større endringer i andre fylker.

Lederen for fylkets valgkommisjon, Tom Rees, sier de omtalte stemmene er forhåndsstemmer som ble avgitt ved personlig oppmøte, men at han ikke var sikker på hvordan de forsvant i første omgang.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer