- Over 200.000 har vendt Frp ryggen

Krisemåling for Frp.

(upublisert) Opprettet

For første gang får Frp under 10 prosent på partibarometeret i Dagens Næringsliv. Samtidig får Arbeiderpartiet rekordhøye 43,4 prosent.

Frp går ned 0,9 prosentpoeng til rekordlave 9,2 prosent oppslutning i februarmålingen, som er foretatt av Sentio Research Norge. Det er det den dårligste oppslutningen Sentio har målt siden de startet å gjøre partimålinger for Dagens Næringsliv i oktober 1997.

Frp-nestleder Per Sandberg sier til avisen at målingen er en klar melding om at partiet har en jobb å gjøre.

– Nå må det løftes i flokk for å skape entusiasme og positivitet. Vi har utrolig mange gode tillitsvalgte, folkevalgte og kandidater fram til høstens valg. Vi leverer politikk hver dag, og det er ingen grunn til å være defensiv, sier Sandberg.

Fremskrittspartiet har ifølge målingene mistet over 200.000 velgere siden valget i 2013, da partiet fikk 16,3 prosent oppslutning.

Statsminister Erna Solbergs Høyre faller med 2 prosentpoeng fra januarmålingen og er nede på 21,4 prosent.

Det rødgrønne flertallet er tilbake med god margin, og Arbeiderpartiet oppnår rekordhøye 43,4 prosent (+0,7). SV er over sperregrensen med 4,3 prosent (+1,1), og Senterpartiet får 5,8 (+1,0).

Kristelig Folkeparti og Venstre står på stedet hvil med henholdsvis 5,4 og 4,6 prosent oppslutning. Miljøpartiet De Grønne får 3,6 prosent og Rødt 1 prosent.

Målingen har en feilmargin på mellom 0,7 og 3,6 prosent. (©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer