Over 2000 pilegrimer fikk heteslag

Over 2000 mennesker er rammet av heteslag i forbindelse med årets feiring av pilegrimshøytiden hajj i Saudi-Arabia, der temperaturen har vært oppe i 48 grader.

Dyser med vann var ett av tiltakene for å kjøle ned muslimske pilegrimer under hajj, som i år ble feiret på den varmeste tiden av den saudiarabiske sommeren. Foto: Amr Nabil / AP / NTB
Dyser med vann var ett av tiltakene for å kjøle ned muslimske pilegrimer under hajj, som i år ble feiret på den varmeste tiden av den saudiarabiske sommeren. Foto: Amr Nabil / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Flere enn 1,8 millioner muslimer deltok i årets feiring, den første siden 2019 som ble gjennomført uten koronarestriksjoner. Hajj følger den muslimske månebaserte kalenderen og flytter seg derfor fra år til år. Årets utgave falt på den varmeste delen av sommeren.

Bare torsdag ble det registrert 1700 heteslag, ifølge saudiarabiske myndigheter. De oppgir ikke hvor mange som har dødd av heteslag.

Minst 230 personer, mange av dem pilegrimer fra Indonesia, har dødd av ulike årsaker under høytiden. Tallet er basert på rapportering fra flere enkeltland.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer