Over 150 døde i monsunflommer i Sør-Asia

Minst 150 mennesker har mistet livet i oversvømmelser som skyldes kraftig monsunregn i India, Nepal og Bangladesh.

Det årlige monsunregnet har skapt store problemer i Sør-Asia, som her på øya Majuli i elven Brahmaputra i India. Over 150 mennesker har mistet livet i oversvømmelser i India og nabolandene den siste tiden. Foto: AP / NTB scanpix
Det årlige monsunregnet har skapt store problemer i Sør-Asia, som her på øya Majuli i elven Brahmaputra i India. Over 150 mennesker har mistet livet i oversvømmelser i India og nabolandene den siste tiden. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Millioner av mennesker er rammet av de store nedbørsmengdene i Sør-Asia. I Nepal har minst 90 mennesker mistet livet, mens antall omkomne i den indiske delstaten Assam er oppe i 50. I Bangladesh er et titall mennesker døde.

Oversvømmelsene går også ut over dyrelivet. I Assam sier tjenestemann Shiv Kumar at ti sjeldne neshorn er døde i nasjonalparken Kaziranga. Dyrene ble tatt av vannmassene da elven Brahmaputra gikk over sine bredder.

Krisehåndteringsmyndighetene i delstaten nordøst i India sier 4,8 millioner mennesker i 3.700 landsbyer er berørt av oversvømmelsene.

Monsunregnet som faller i regionen i månedene juli til september er avgjørende for avlinger som plantes i regnsesongen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer