Det årlige monsunregnet har skapt store problemer i Sør-Asia, som her på øya Majuli i elven Brahmaputra i India. Over 150 mennesker har mistet livet i oversvømmelser i India og nabolandene den siste tiden. Foto: AP / NTB scanpix
Det årlige monsunregnet har skapt store problemer i Sør-Asia, som her på øya Majuli i elven Brahmaputra i India. Over 150 mennesker har mistet livet i oversvømmelser i India og nabolandene den siste tiden. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Over 150 døde i monsunflommer i Sør-Asia

Minst 150 mennesker har mistet livet i oversvømmelser som skyldes kraftig monsunregn i India, Nepal og Bangladesh.

Publisert

Millioner av mennesker er rammet av de store nedbørsmengdene i Sør-Asia. I Nepal har minst 90 mennesker mistet livet, mens antall omkomne i den indiske delstaten Assam er oppe i 50. I Bangladesh er et titall mennesker døde.

Oversvømmelsene går også ut over dyrelivet. I Assam sier tjenestemann Shiv Kumar at ti sjeldne neshorn er døde i nasjonalparken Kaziranga. Dyrene ble tatt av vannmassene da elven Brahmaputra gikk over sine bredder.

Krisehåndteringsmyndighetene i delstaten nordøst i India sier 4,8 millioner mennesker i 3.700 landsbyer er berørt av oversvømmelsene.

Monsunregnet som faller i regionen i månedene juli til september er avgjørende for avlinger som plantes i regnsesongen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.