Tragedie i India

Over 150 døde etter å ha drukket giftig hjemmebrent i India

Antall døde som har drukket metanolholdig hjemmebrent i to ulike episoder i delstaten Assam nordøst i India har nå oversteget 150. Rundt 200 ligger på sykehus.

Publisert
Sist oppdatert

Ofrene var i hovedsak arbeidere ved teplantasjer i distriktene Golaghat og Jorhat. De hadde drukket alkohol som inneholdt metanol torsdag. Flere av dem ble syke og mistet bevisstheten. De ble sent til flere sykehus i nærheten. Dødstallet steg stadig, og søndag morgen var det oversteget 150 ofre, opplyser politi og helsevesen.

Delstatens helseminister Himanta Biswa Sharma sier rundt 200 personer fortsatt ligger på sykehus. Tilstanden er kritisk for noen av dem.

– Folk kom til sykehus med kraftig oppkast, ekstrem brystsmerte og pustevansker, sa Ratul Bordoloi på vegne av helsemyndighetene i distriktet Golaghat lørdag.

Eieren av et lokalt bryggeri og 13 andre er pågrepet, opplyser polititalsmann Mukesh Agarwal. Politiet jakter på flere som mistenkes for å ha befatning med saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer