Over 140 pågrepet i protester i Paris

Politiet i Paris har pågrepet over 140 personer etter enda en natt med protester. President Emmanuel Macron har lovet å stille til intervju.

En demonstrant blir pågrepet i Paris søndag. Protestene fortsetter, og natt til tirsdag ble over 140 demonstranter pågrepet. Foto: Lewis Joly / AP / NTB
En demonstrant blir pågrepet i Paris søndag. Protestene fortsetter, og natt til tirsdag ble over 140 demonstranter pågrepet. Foto: Lewis Joly / AP / NTB Vis mer
Publisert

Elleve politifolk ble skadd i løpet av natten, melder TV-kanalen BFMTV tirsdag formiddag.

Enkelte demonstranter satte fyr på søppelkasser, mens andre hadde med seg plakater med krav om Macrons avgang. På enkelte plakater ble det truet med væpnet opprør mot regjeringen. Rundt 2.000 politifolk var utplassert for å håndtere uroen i den franske hovedstaden.

Også i byer som Saint-Étienne, Strasbourg, Amiens, Caen og Toulouse ble det meldt om demonstrasjoner natt til tirsdag.

Omstridt pensjonsreform

Mange franskmenn er ikke bare rasende på selve pensjonsreformen men også på regjeringens og Macrons håndtering av saken.

Pensjonsreformen ble etter en flere uker lang parlamentarisk debatt presset gjennom av regjeringen ved hjelp av en klausul i grunnloven. Dermed ble det ingen avstemning i nasjonalforsamlingen, der regjeringen risikerte å lide nederlag.

Tirsdag skal Macron møte statsminister Elisabeth Borne og ledere for ulike politiske grupperinger for å diskutere hvordan situasjonen skal håndteres framover. Onsdag har presidenten varslet at han stiller i et direktesendt intervju for å svare på spørsmål fra journalister.

Overlevde mistillitsvotering

Mandag overlevde regjeringen to mistillitsforslag i nasjonalforsamlingen. Både fra venstre- og høyrefløyen er det fremmet krav om at Borne må gå av ettersom hun ikke greide å sikre flertall for reformen i nasjonalforsamlingen.

Reformen innebærer at pensjonsalderen heves fra 62 til 64 år, og at man må jobbe i 43 år for å få full pensjon.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer