Over 13.000 meldinger om mistenkte bivirkninger av coronavaksiner

Legemiddelverket hadde inntil tirsdag mottatt 13.365 meldinger om mistenkte bivirkninger av coronavaksiner. Over 1.000 av dem er klassifisert som alvorlige.

Legemiddelverket hadde inntil tirsdag mottatt 13.365 meldinger om mistenkte bivirkninger av koronavaksiner. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Legemiddelverket hadde inntil tirsdag mottatt 13.365 meldinger om mistenkte bivirkninger av koronavaksiner. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Av disse er 9.175 meldinger behandlet. Av dem er 1.115 klassifisert som alvorlige og 8.060 som lite alvorlige, opplyser Legemiddelverket torsdag.

Det meldes videre at bivirkningsmeldingene de har mottatt, ikke gir grunnlag for å endre gjeldende anbefalinger for vaksinering med de to vaksinene som er i bruk per nå, Biontech/Pfizer og Moderna.

Per 18. mai var det meldt om 155 dødsfall i tidsmessig sammenheng med vaksinering med Biontech/Pfizer. De fleste meldingene gjaldt eldre og svært pleietrengende personer.

Siden dødeligheten i sykehjem generelt er svært høy, var det forventet at pasienter ville dø i tidsmessig sammenheng med vaksinering. Legemiddelverket ønsket likevel å få en uavhengig vurdering av dødsfallene fra en ekspertgruppe med geriatere.

– Skrøpelige pasienter har stort utbytte av vaksinering, fordi de har høy risiko for alvorlig forløp og død ved covid-19-sykdom. Likevel mener ekspertgruppen at for enkelte av disse pasientene er det sannsynlig at vanlige bivirkninger kan ha bidratt til et mer alvorlig sykdomsforløp, sier overlege Sigurd Hortemo.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer