Over 100.000 passasjerer vil bli rammet av SAS-kanselleringer mandag og tirsdag

SAS varsler at totalt 1.213 flyginger mandag og tirsdag er kansellert som følge av pilotstreiken. Over 100.000 passasjerer blir rammet.

SAS har satt mange av sine fly på bakken etter at pilotene har gått ut i streik. Flyene er parkert på Gardermoen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SAS har satt mange av sine fly på bakken etter at pilotene har gått ut i streik. Flyene er parkert på Gardermoen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag er 64.000 passasjerer rammet av 587 innstilte SAS-avganger som følge av at rundt 1.500 piloter i flyselskapet er i streik.

SAS melder søndag ettermiddag at 667 mandag og 546 flygninger tirsdag blir kansellert som følge av streiken. Totalt vil i underkant av 110.000 passasjerer bli rammet av kanselleringene disse dagene.

Fredag var 673 avganger innstilt, og 329 avganger var innstilt lørdag. Det er tidligere anslått at til sammen 170.000 passasjerer i Norden rammes om streiken varer gjennom hele helgen. Danske Sydbank har regnet ut at kostnaden for streiken for SAS ligger på mellom 54 og 73 millioner norske kroner per dag.

Informasjonssjef Johansen understreker overfor NTB at flyselskapet jobber med full styrke for å finne alternativer for passasjerene.

– Vi har stor medlidenhet overfor passasjerene og beklager på det sterkeste overfor dem, sier han.

Informasjonssjefen opplyser at 282 SAS-flygninger går som normalt søndag. Tidligere i helgen meldte flyselskapet at de har opplevd at noen passasjerer har gått glipp av reisen sin fordi de har trodd at alle SAS-avganger er kansellert.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer