Demonstrasjoner i Frankrike

Over 100 demonstranter pågrepet i Paris

Fransk opprørspoliti brukte tåregass og pågrep over 100 demonstranter som protesterte mot president Emmanuel Macron økonomiske politikk i Paris lørdag.

Over 100 ble pågrepet under demonstrasjoner i Paris lørdag. Foto: AP / NTB scanpix
Over 100 ble pågrepet under demonstrasjoner i Paris lørdag. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Protestbevegelsen «de gule vestene» mistet oppslutning i løpet av sommeren, men lederne forsøker nå å blåse nytt liv i den, og har denne helga oppfordret til nye demonstrasjoner både i Paris og andre franske byer.

I den franske hovedstaden var over 7.000 politifolk i beredskap lørdag, og myndighetene har lagt ned forbud mot demonstrasjoner i flere områder, blant annet langs paradegaten Champs-Élysées, Eiffeltårnet og Notre-Dame-katedralen.

Opprørspoliti slo raskt til da noen mindre grupper av demonstranter likevel fant veien til Champs-Élysées, og også området rundt togstasjonen Saint-Lazare og Madeleine-plassen ble tømt.

Over 100 mennesker er ifølge politiet pågrepet og like mange fikk bøter på 135 euro, drøyt 1.300 kroner for å ha brutt forbudet mot å demonstrere.

De færreste av lørdagens demonstranter bar gule vester.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer