Over 100 ble pågrepet under demonstrasjoner i Paris lørdag. Foto: AP / NTB scanpix
Over 100 ble pågrepet under demonstrasjoner i Paris lørdag. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Demonstrasjoner i Frankrike

Over 100 demonstranter pågrepet i Paris

Fransk opprørspoliti brukte tåregass og pågrep over 100 demonstranter som protesterte mot president Emmanuel Macron økonomiske politikk i Paris lørdag.

Publisert

Protestbevegelsen «de gule vestene» mistet oppslutning i løpet av sommeren, men lederne forsøker nå å blåse nytt liv i den, og har denne helga oppfordret til nye demonstrasjoner både i Paris og andre franske byer.

I den franske hovedstaden var over 7.000 politifolk i beredskap lørdag, og myndighetene har lagt ned forbud mot demonstrasjoner i flere områder, blant annet langs paradegaten Champs-Élysées, Eiffeltårnet og Notre-Dame-katedralen.

Opprørspoliti slo raskt til da noen mindre grupper av demonstranter likevel fant veien til Champs-Élysées, og også området rundt togstasjonen Saint-Lazare og Madeleine-plassen ble tømt.

Over 100 mennesker er ifølge politiet pågrepet og like mange fikk bøter på 135 euro, drøyt 1.300 kroner for å ha brutt forbudet mot å demonstrere.

De færreste av lørdagens demonstranter bar gule vester.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.