Over 100 ansatte rammet av endringer i Diplom-is

109 ansatte i Diplom-Is rammes når iskremprodusenten endrer varevei og slutter med egen transport av is. Endringen trer i kraft mot slutten av 2025.

Diplom-Is skal endre varevei, fra direkte- til grossistdistribusjon – og over 100 ansatte blir berørt. Fram til endringen i slutten av 2025 vil driften fortsette som normalt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Diplom-Is skal endre varevei, fra direkte- til grossistdistribusjon – og over 100 ansatte blir berørt. Fram til endringen i slutten av 2025 vil driften fortsette som normalt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

I dag leverer Diplom-Is selv sine egne varer til butikker og utsalgssteder over hele landet. Fra slutten av 2025 skal isen skal fortsatt produseres på fabrikken på Gjelleråsen, men fraktes til butikk på en annen måte enn i dag. Det berører 109 ansatte.

I en pressemelding opplyser Diplom-Is at de fram til dette skal jobbe for å finne gode løsninger for våre ansatte som blir berørt.

– Målet på sikt er ny jobb eller annen varig løsning enten i eller utenfor Diplom-Is, sier administrerende direktør Martin Kjekshus.

Selskapet har de senere årene hatt en ustabil bunnlinje, der de gode årene har vært drevet av gode somre.

– En endret varevei vil bety mer stabilitet og forutsigbarhet både for ansatte, selskapet og eiere, og en mer bærekraftig varefremføring for samfunnet, heter det i meldingen.

– Det som var en riktig driftsmodell for Diplom-Is tidligere, er ikke lenger det. Vi ser at vi ikke klarer å utnytte distribusjonskapasiteten gjennom året, og det har selvsagt betydning både for bunnlinje og fotavtrykk, sier Kjekshus.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer