Østlandet blir værvinner i langhelgen: – Kan bikke 20 grader

Denne langhelgen kan folk på Østlandet få en fin langhelg med solbrillefaktor. I nord kan det være lurt å finne fram paraplyen.

Yrende badeliv, ballspill og avslapning på Kadettangen en augustkveld i fjor. Til helga kan folk på Østlandet få en smak av sommer igjen. Foto: Lise Åserud / NTB
Yrende badeliv, ballspill og avslapning på Kadettangen en augustkveld i fjor. Til helga kan folk på Østlandet få en smak av sommer igjen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

– Det spørs hvor man befinner seg. Været vil variere veldig, sier vakthavende meteorolog Magni Svanevik ved Meteorologisk institutt til NTB.

– Torsdag vil det bli lite vind og en fin dag på Østlandet, men det vil fortsatt ikke bli veldig varmt. Temperaturene vil ligge på et sted mellom 15 og 17 grader, sier meteorologen.

Regn og vind

På Vestlandet vil det blåse noe mer. Samtidig er det fare noe regn i ytre strøk.

– Temperaturene vil også være noe lavere enn i øst. I Bergen vil det for eksempel bli mellom 12 og 13 grader, sier Svanevik.

Ifølge meteorologen er det meldt relativt likt vær også i Midt-Norge, men de kan få litt mer skyer.

Beveger vi oss til den nordligste landsdelen er det derimot dårligere nyheter for dem som er opptatt av været.

– Det er et lavtrykk som beveger seg oppover langs Norskehavet. Dette vil gi regn og slik det ser ut nå vil det bli slik gjennom hele helgen. Det samme gjelder lenger sør.

Dette er vinneren

Svanevik er dermed ikke i tvil om hvilken landsdel som blir værvinneren gjennom langhelgen.

– Der er definitivt Østlandet. Inn mot helga vil også temperaturene stige. Noen steder kan gradestokken bikke over 20 grader.

Hun vil derimot ikke garantere fine badetemperaturer foreløpig.

– Det kommer jo litt enn på hva slags preferanser man har, men i Sognsvann i Oslo er det målt 10 til 12 grader, så det er definitivt ikke varmt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer