Østfoldbanen åpnet igjen etter slåsskamp ved Moss stasjon – tre personer er pågrepet

Tre personer er pågrepet etter en slåsskamp ved Moss stasjon. Østfoldbanen ble stengt som følge av hendelsen, men er nå åpnet igjen.

Publisert

– Politiet har pågrepet tre personer, vi har også kontroll på tre fornærmede. Vi jobber i området Moss stasjon – Melløs med å etterforske hendelsen, som så langt tyder på å være et slagsmål med totalt seks personer. Ingen skal være alvorlig skadd. En person er brakt til legevakt, opplyser Øst politidistrikt.

Flere medier meldte om passasjerer hadde fått beskjed om at det dreide seg om en skyteepisode. Politiet avkrefter at det ble brukt våpen.

– Det har vært en voldshendelse ved Moss stasjon, og det skal ha vært nevnt at det har vært skytevåpen involvert. Men politiet kan avkrefte at det har blitt brukt skytevåpen, sier operasjonsleder Jan-André Delbeck i Øst politidistrikt til Moss Avis.

Han kaller hendelsen alvorlig. En person er kjørt til legevakt med skader. Vedkommende er ikke alvorlig skadd.

Så langt mener politiet at tre personer skal ha kommer med tog til Moss torsdag ettermiddag, og at disse skal ha angrepet tre personer ved Moss stasjon.

Overfor NTB bekrefter Bane Nor at de stengte Østfoldbanen etter ordre fra politiet.

– Vi kan bekrefte at vi etter anmodning og ordre fra politiet måtte stenge trafikken som følge av en aksjon. Vi har ingen detaljer til hva som er årsaken til aksjonen, sier pressevakt Harry Korslund i Bane Nor klokken 16.35.

– I sånne situasjoner forholder vi oss slavisk til politiet. Det viktigste for folk om bort er å rette seg etter de beskjeder de får på toget. Det er ellers politiet som tar vurderinger og tiltak som den pågående aksjonen måtte innebære, avslutter han.

(©NTB)

Mer om