Passasjerer venter på taxi på Oslo S. Kraftig lyn og torden skaper togkaos på Østlandet. Vy melder at det ikke er nok alternativ transport til passasjene som vil benytte Østfoldbanen torsdag ettermiddag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Passasjerer venter på taxi på Oslo S. Kraftig lyn og torden skaper togkaos på Østlandet. Vy melder at det ikke er nok alternativ transport til passasjene som vil benytte Østfoldbanen torsdag ettermiddag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer

Østfoldbanen

Østfoldbanen åpner igjen fredag morgen - varsler innstillinger i rushtiden

Fredag morgen åpner Østfoldbanen igjen etter store problemer torsdag på grunn av uvær. Det vil imidlertid fortsatt bli enkelte innstillinger i rushtiden.

Publisert

Bane Nor melder ved midnatt til fredag at feilen med fjernstyringen grunnet uværet er utbedret.

– Togene mellom Oslo S og Ski kjører som normalt fredag morgen etter klokken 5.35, når planlagt arbeid er ferdig. Det bli fortsatt enkelte innstillinger i rushtiden, melder Bane Nor.

Banen har vært stengt mellom Oslo S og Ski på grunn av en ødelagt sporveksel på Bekkelaget.

Vy slet fredag med å skaffe nok alternativ transport. Etter midnatt til fredag opplyser togselskapet at det fortsatt er få tilgjengelige busser og taxier og ber passasjerer som har planer om å benytte Østfoldbanen, om å vurdere andre transportmidler.

– Vi har noe alternativ transport, men langt ifra nok. Vi gjør alt vi kan for å få folk fram, men det har rett og slett blitt en for voldsom oppgave i dag, sa pressesjef i Vy, Åge-Christoffer Lundeby, til NRK torsdag ettermiddag.

Det kraftige regnet og tordenværet på Østlandet det siste døgnet har ført til store utfordringer. I morgentimene var det totalt kaos i togtrafikken og nesten alle tog var innstilt, både hos Vy og Flytoget.

Også andre steder har Vy og Bane Nor problemer. Sørlandsbanen er stengt mellom Kongsberg og Bø på grunn av ras. Her kommer en ny oppdatering klokken 3 natt til fredag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer