Østfold-kommuner er uenige om smitteverntiltak

Folkehelseinstituttet mener Østfold-regionen bør anbefale munnbind, sosial avstand, hjemmekontor og færre nærkontakter. Men kommunene er uenige om tiltak.

Publisert
Sist oppdatert

Fredrikstad vil droppe munnbind og i stedet satse mer på testing, ifølge Fredriksstad Blad.

Kommuneoverlege Berit Løkken Finess sier østfoldkommunene har forsøkt å bli enige om en felles linje.

– Det viste seg å være krevende. Vi har ikke lyktes i å finne tiltak som alle kan enes om, fordi kommunene har svært ulik smittesituasjon, sier hun.

Hovedstrategien er at det skal være lett å teste seg. Kriseledelsen har kommet fram til anbefalinger som går på hurtigtest av pasienter, økt testing i skolene og for helsepersonell med syke barn. Folk rådes også mot å dra på besøk på sykehjem dersom de har luftveissymptomer.

Sarpsborg innfører mye av det samme, og dialogen er tett mellom Halden, Moss, Sarpsborg og Fredrikstad, skriver Fredriksstad Blad.

Sarpsborg opplever økt smitte, men en betydelig andel er barn under 13 år. Bare ett av 251 smittetilfeller forrige uke var en person eldre enn 69 år. Lite smitte blant eldre er noe av grunne til at kriseledelsen i kommunen mente det ikke er nødvendig med lokale koronatiltak nå, ifølge Sarpsborg Arbeiderblad.

I stedet har kommunen kunngjort en liste med råd og anbefalinger som hovedsakelig går ut på økt testing, og at personer med smitte i husstanden skal unngå sosiale aktiviteter og fritidsaktiviteter, samt jobbe hjemmefra hvis mulig.

I Halden skal kommunen fredag diskutere smittevernanbefalingene, skriver Halden Arbeiderblad.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer