Oslos vannforsyning blir rundt 3,5 milliarder kroner dyrere

Oslos nye vannforsyning blir ytterligere 3,5 til 3,7 milliarder kroner dyrere enn ventet på grunn av den høye prisveksten, opplyser kommunen.

Oslo kommune bygger ny reservevannforsyning som skal være stor nok til å forsyne alle byens innbyggere med rent drikkevann. Foto: Javad Parsa / NTB
Oslo kommune bygger ny reservevannforsyning som skal være stor nok til å forsyne alle byens innbyggere med rent drikkevann. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

– Lønns- og prisstigningen er utenfor vår kontroll og vil gi merkostnader. Det skulle vi gjerne vært foruten, sier direktør Anna Maria Aursund i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune.

Hun viser til den ekstraordinære prisveksten i Norge de siste årene.

– Det rammer bredt, også i gjennomføringen av ny vannforsyning til Oslo, sier hun.

Fra før av var det satt av 27 milliarder kroner til den nye vannforsyningen. Prosjektet har vært preget av mange kostnadssprekker.

Lønns- og prisveksten i vannforsyningsprosjektet var anslått til å være 3 prosent hvert år. SSBs byggekostnadsindekser, som direkte påvirker kostnadene for prosjektet, viser at kostnadene i anleggsprosjekter har økt med mer enn 25 prosent bare for årene 2021 og 2022, opplyser Aursund.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer