Oslos puber åpner igjen etter et halvt år: - Bruk uteserveringen!

Det er klart for nye eventyr på Oslos puber. Helsebyråden råder folk til å være forsiktige – og til å invitere med folk som har vært mye alene under pandemien.

Sommer, sol og utepils kan være i vente for Oslos innbyggere. Onsdag blir det igjen mulig å ta seg en øl på restauranter og skjenkesteder i hovedstaden etter 199 dager med forbud. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB.
Sommer, sol og utepils kan være i vente for Oslos innbyggere. Onsdag blir det igjen mulig å ta seg en øl på restauranter og skjenkesteder i hovedstaden etter 199 dager med forbud. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB. Vis mer
Publisert

Klokken 12 onsdag skjer det som ikke har skjedd på 199 dager i hovedstaden: pubene får åpne, og de får igjen lov til å servere øl, vin og sprit. Helt siden 9. november har det vært full skjenkestopp.

Mange planlegger å feire gjenåpningen med en «kald halv» sammen med gode venner på pub, men helsebyråd Robert Steen (Ap) håper folk ikke tar helt av sånn at de glemmer smittevernet.

Han råder også folk til å sette seg ute såfremt det er ledige plasser.

– Vi vet nå at smitten trives mye dårligere ute enn inne. Min oppfordring nå som vi skal være mer sammen før alle er vaksinerte, er derfor: Vær ute så mye som mulig. Bruk uteserveringen, oppfordrer han.

– Inviter med folk

Steen kommer også med et annet råd til folk som planlegger en tur på byen de nærmeste dagene:

– Inviter gjerne med noen som har vært mye alene gjennom pandemien, og som kanskje ikke har så mange andre som ber dem med, sier han til NTB.

Selv gleder Steen seg til en tur på Aker Brygge.

– Det er en stor milepæl for meg at vi nå endelig kan åpne opp. Jeg gleder meg til utepils, is på Aker Brygge og etter hvert til å kunne ta trikken til jobb, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer