Oslos gjenåpningsplan: - Dypt skuffet

Oslo Handelsstands Forening forventet gjenåpning tirsdag. – Butikker og serveringsstedene er klare for å åpne igjen, mener de.

Rolig lørdag ettermiddag på Karl Johan. Foto: Berit Roald / NTB
Rolig lørdag ettermiddag på Karl Johan. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

– Vi forventet at byrådet skulle starte gjenåpning i dag, men er dypt skuffet over at byrådet i Oslo fortsatt holder butikker og serveringssteder stengt, sier administrerende direktør Bjørn Næss i Oslo Handelsstands Forening etter pressekonferansen tirsdag.

Gjenåpning av butikker ligger i trinn to av gjenåpningsplanen, som byrådet skal ytterligere vurdere neste uke.

– Butikker og serveringsstedene er klare for å åpne igjen og er forberedt på fortsatt strenge smitteverntiltak. Strengt, men ikke stengt, er vårt råd til Oslo byråd nå, sier Næss.

Byråd Raymond Johansen sa til NTB under pressekonferansen at han skjønner at mange i næringslivet opplever situasjonen som blodig urettferdig.

– Vi har etter beste evne forsøkt å treffe tiltak som begrenser mobilitet, og det har vært vellykket. Vi har greid å slå ned den tredje smittebølgen, som i tillegg var det britiske muterte viruset. Det har krevd mye av folk og næringsliv i Oslo, sier Johansen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer