Oslo varsler innstramming i skoletiltakene – lager «oransje» nivå

Oslos skolebyråd varsler innstramminger i skoletiltakene og ser seg nødt til å bryte ut av rammene til regjeringens trafikklysmodell.

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) er lei av å vente på at regjeringen skal revidere sin trafikklysmodell for skolene. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) er lei av å vente på at regjeringen skal revidere sin trafikklysmodell for skolene. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg ser at vi er nødt til å gjøre noe. Vi kan ikke vente på at regjeringen skal få revidert trafikklysmodellen. Det har vi ikke tid til. Da risikerer vi å få mange skoler som Vestli, som nå stenges ned på grunn av et voldsomt utbrudd, sier skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) i Oslo til NTB.

Hun vil stramme inn koronatiltakene på skolene i hovedstaden, men er i utgangspunktet bundet til å velge enten rødt eller gult nivå. Thorkildsen mener at gult nivå, som FHI og Helsedirektoratet har anbefalt i Oslo i barne- og ungdomsskolen, ikke er tilpasset det muterte viruset.

– Gult nivå er i praksis grønt nivå med mer Antibac, og at man ikke kan dusje i gymmen. Og selvsagt skal barna være hjemme ved symptomer. Det er ikke bra nok i en situasjon med mye smitte, sier hun.

«Oransje nivå»

Thorkildsen har nå bedt fagavdelingen i kommunen om å se på hvilke grep de kan gjøre for å stramme inn, uten å skru helt opp til rødt nivå – som altså helsemyndighetene har frarådet. Hun kaller det for «oransje nivå».

– Det er for stor forskjell på gult og rødt nivå. Vi må hente det beste fra rødt nivå inn i tiltakene på gult nivå, sier Thorkildsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer