Oslo tjener store penger på høye strømpriser

Gjennom eierskapet i Hafslund og Fortum Varme forventer Oslo kommune å ta ut utbytte på over 1,6 milliarder kroner neste år i takt med høyere strømpriser.

Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB
Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB Vis mer
Publisert

Byrådet er avhengig av støtte fra Rødt for å få flertall for budsjettet. Nå varsler partiet at strømpriser vil bli et viktig tema under de kommende budsjettforhandlingene.

– Er det én ting innbyggerne i Oslo kommer til å merke, så er det strømprisene denne vinteren og høsten. Vi ser at byrådet budsjetterer med å få inn over 700 millioner kroner mer enn i fjor fordi de forventer økte strømpriser, sier Rødts gruppeleder i Oslo, Eivor Evenrud, til Aftenposten.

– Det bør komme innbyggerne til gode, mener hun.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier han må komme tilbake til spørsmålet om prisøkningen på strøm kan kompenseres for dem som tjener minst.

Samtidig sier han at det er helt rimelig at kommunen tar ut et så stort utbytte.

– Noe skyldes at det er høye strømpriser, men vi har også tatt ut mye når det har vært lave strømpriser, sier han på spørsmål om det er et dilemma at kommunen tar økt utbytte, samtidig som det går rett fra folks lommebok i form av høye strømpriser.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer