Oslo-regionen får lettelser

Kommunene i Oslo-området som er nedstengt etter utbruddet av den fryktede engelske virusvarianten i Nordre Follo, får lettelser i tiltakene.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) åpner opp igjen for hyttebesøk utenfor egen kommune i hovedstadsregionen – unntatt for folk som bor i Nordre Follo. Det varsles også lettelser for barn og unge. Foto: Terje Pedersen / NTB
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) åpner opp igjen for hyttebesøk utenfor egen kommune i hovedstadsregionen – unntatt for folk som bor i Nordre Follo. Det varsles også lettelser for barn og unge. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Det bekrefter regjeringen torsdag kveld.

– Bakgrunnen er at vi nå jobber med tiltakene for neste uke. Og i tilbakemeldingene som vi har fått fra fagmyndighetene, er vurderingen at det er bedre oversikt over situasjonen nå, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) på telefon til NTB.

Den knallharde nedstengningen ble innført forrige helg. Tiltakene varer i utgangspunktet til søndag.

Løfter fram barn og unge

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har de siste dagene jobbet på spreng med en faglig vurdering av hvilke tiltak som bør gjelde fra mandag av. Nå er konklusjonen klar, forteller barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til VG.

– Regjeringen har nå fått det faglige rådet og situasjonen er mer oversiktlig. Vi jobber nå med anbefalingen, og det vil komme lettelser neste uke, spesielt for barn og unge, sier han til avisa.

Han sier at både skoler og fritidsaktiviteter for barn og unge må prioriteres.

– Vi tar en ny vurdering av de tiltakene de nærmeste dagene. Da er min holdning veldig tydelig: Vi må prioritere en åpning av tjenester til barn og unge først og så raskt som overhodet mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer