Oslo rådhus og bygninger over hele verden i ukrainske farger

Torsdag kveld ble Oslo rådhus lyssatt med fargene i det ukrainske flagget. Den symbolske handlingen i solidaritet med Ukraina ble markert i mange land.

Markeringen i Oslo finner sted i solidaritet med det ukrainske folket etter det russiske angrepet på Ukraina. Foto: Javad Parsa / NTB
Markeringen i Oslo finner sted i solidaritet med det ukrainske folket etter det russiske angrepet på Ukraina. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

– Vi gjør dette som en liten, men symbolsk handling i solidaritet med folket i Ukraina. Tankene mine går til alle menneskene som lever i frykt og fare i Ukraina nå, og deres familie og venner både i Oslo og andre steder i verden, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

– At vi i 2022 har en makthaver som invaderer et annet land med mål om å erstatte den lovlig valgte regjeringen, er avskyelig. Vi i Oslo står selvsagt klare til å yte all den hjelp vi kan. Vi gjør nå Oslo klar til å ta imot flyktninger fra Ukraina. Det er også avgjørende at vi har solidaritet med og gjør det vi kan for å hjelpe de millionene av mennesker som blir igjen i landet, sier byrådslederen.

Flere andre byer har markert solidaritet med Ukraina på samme måte. I Berlin ble Brandenburger Tor lyssatt onsdag kveld, i Paris rådhuset og i USA Empire State Building i New York.

(©NTB)

I Berlin ble Brandenburger Tor lyssatt onsdag kveld. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB.
I Berlin ble Brandenburger Tor lyssatt onsdag kveld. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB. Vis mer
St. Georges Hall i Liverpool, England. Foto: Peter Byrne / PA via AP / NTB.
St. Georges Hall i Liverpool, England. Foto: Peter Byrne / PA via AP / NTB. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer