Oslo Pride avlyser støttemarkering på Rådhusplassen

Oslo Pride avlyser den planlagte støttemarkeringen på Rådhusplassen i Oslo klokken 19.30 mandag. Samtidig kommer de med stikk til politiet.

Minnemarkering på Rådhusplassen mandag avlyses. Politiet mener alle pride-arrangementer i Norge bør vurdere å utsette på grunn av informasjon fra PST. Foto: Annika Byrde / NTB
Minnemarkering på Rådhusplassen mandag avlyses. Politiet mener alle pride-arrangementer i Norge bør vurdere å utsette på grunn av informasjon fra PST. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg har nå fått bekreftet fra arbeidsutvalget som representere de skeive organisasjonene om at arrangementet fra scenen på Rådhusplassen er avlyst, sier Inger Kristin Haugsevje, leder av Oslo Pride, i en pressemelding til NTB mandag kveld.

Den planlagte pride-paraden og øvrige relatert arrangementer måtte avlyses etter terroraksjonen i Oslo natt til lørdag, da to menn ble drept av Zaniar Matapour (43). I tillegg ble 21 personer skadd.

43-åringen ble mandag varetektsfengslet i fire uker, og han er siktet for drap, drapsforsøk og terror etter at han åpnet ild mot utestedene Per på hjørnet og London pub.

– Lei oss

– Vi er lei oss for at vi nok en gang må ut med et budskap om at en pride-markering nok en gang må avlyses. Det er feil, slik politiet påstår, at dette var ment å være et lite arrangement. Vi forstår at folk nå er frustrerte og likevel ønsker å samles. Det vil dessverre bli uten innslag, appeller og musikk fra scenen på rådhusplassen, tilføyer Haugsevje.

Avlysningen skjer etter at politiet i Oslo kom med en anbefaling om at folk dropper støttemarkeringen på Rådhusplassen. Anbefalingen fikk støtte fra byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Ber alle utsette

Senere mandag kom det også en oppfordring fra politidirektør Benedicte Bjørnland om at alle arrangører av pridestevner utsetter arrangementene sine.

– På bakgrunn av informasjon fra PST og at det skeive miljøet er en del av fiendebildet til ekstreme islamister, er politiets klare anbefaling at kveldens pride-arrangement i Oslo utsettes, og eventuelt andre pride-arrangementer andre steder i landet blir vurdert utsatt inntil videre, sa hun.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer