Oslo politidistrikt skal etterforske ytringer mot MDG-politiker Lan Marie Berg

Oslo politidistrikt har besluttet å opprette etterforskning av ytringer som MDG-politiker Lan Marie Berg er blitt utsatt for den siste tiden.

Samferdselsbyrd Lan Marie Berg under en pressekonferanse i Oslo Rdhus om koronasituasjonen i Oslo.Foto: Vidar Ruud / NTB
Samferdselsbyrd Lan Marie Berg under en pressekonferanse i Oslo Rdhus om koronasituasjonen i Oslo.Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding opplyser politiet at etterforskningen skal avdekke om uttalelsene er straffbare. Blant straffebudene er oppfordring til straffbar handling og hensynsløs atferd.

– Både avdekking og straffeforfølgning kan være virkningsfullt, men også andre tiltak som at politiets nettpatrulje patruljerer i kommentarfeltene på nett kan ha god forebyggende effekt. Trusler og hatefulle ytringer mot politikere og folkevalgte utgjør en alvorlig trussel mot vårt demokrati, sier politimester Beate Gangås.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer