Oslo-ordføreren: Vi er klar til å ta imot evakuerte afghanere – har ingen øvre grense

Oslo har vedtatt å ta imot 206 afghanske flyktninger. Men hovedstaden er klar for å ta imot flere, sier ordfører Marianne Borgen (SV).

Vi er klare til å ta imot det antall flyktninger staten ber oss om, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo. Foto: Hanna Johre / NTB
Vi er klare til å ta imot det antall flyktninger staten ber oss om, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo. Foto: Hanna Johre / NTB Vis mer
Publisert

– Vi er klare til å ta imot det antall flyktninger staten ber oss om. Vi har ingen øvre grense, sier Oslo-ordfører Marianne Borgen til Dagsavisen onsdag.

Norge har hittil evakuert 375 personer fra Afghanistan. Flere av dem har fått status som kvoteflyktninger og vil bli bosatt i kommunene,

– Vi har tidligere signalisert at vi kan ta imot flere enn de ber oss om. Vi er klare, sier Oslo-ordføreren.

I år anmodet Imdi (Integrerings- og mangfoldsdirektoratet) om at Oslo kommune skulle bosette 206 flyktninger i 2021, og det ble vedtatt av bystyret. Til og med juli i år har Imdi imidlertid bare bedt Oslo om å bosette 46 flyktninger.

– Vi har mye kapasitet igjen før vi er på det nivået Imdi har anmodet om for 2021. De har også spurt Oslo kommune om vi har kapasitet til å ta imot utover de 206, og det har vi svart bekreftende på, sier Aps Rina Mariann Hansen, som er byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer