Oslo med klar beskjed til bar-gjester

Alle som var på Louise Restaurant & Bar på Aker Brygge i Oslo fredag 26. november, bes teste seg og unngå kontakt med andre til de får negativt svar.

Så langt er over 90 personer som var på Louise Restaurant & Bar på Aker Brygge fredag 26. november bekreftet koronasmittet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Så langt er over 90 personer som var på Louise Restaurant & Bar på Aker Brygge fredag 26. november bekreftet koronasmittet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette gjelder dem som var på stedet etter klokka 18 og som ikke allerede har fått oppfølging, opplyser Oslo kommune lørdag kveld.

Fra før har gjester på stedet mellom 22.30 til 03.00 blitt bedt om å teste seg.

Unngå kontakt med andre

– For å hindre ytterligere smittespredning ønsker Oslo kommune at de gjestene som ikke har vært i kontakt med kommunen, tester seg med PCR-test på et kommunalt testsenter og unngår kontakt med andre fram til negativt testsvar foreligger, skriver kommunen.

Telefonnummeret man skal ringe, er 476 97 010.

Lørdag ble det klart at over 90 personer er bekreftet smittet i forbindelse med et julebord på det aktuelle stedet. 60 av de smittede deltok på julebordet. I tillegg er over 30 andre gjester på utestedet smittet, skriver VG.

Sannsynligvis hos halvparten

– Cirka halvparten har «sannsynlig omikron» etter screening av prøvene. Resten venter vi på avklaring på, sier assisterende bydelsoverlege Tine Ravlo i bydel Frogner.

13 av de smittede har fått bekreftet omikronvarianten, ifølge Oslo kommune, og det er mistanke om at det gjelder flere.

Også Bærum kommune har bekreftet to tilfeller omikron-tilfeller knyttet til julebordet, men ifølge Dagbladet er det ikke klart om disse kommer i tillegg til de 13 som første ble bekreftet.

(©NTB)

SETTES UT: Programleder Ole Rolfsrud settes ut under NRKs sjakksending. Video: NRK. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer