Oslo maraton:

Oslo maraton beklager medaljeglipp: «Legger oss helt flate»

Arrangørene av Oslo maraton hadde bestilt for få medaljer til årets arrangement og gikk tomme. Nå legger de seg flate og beklager overfor skuffede deltakere.

Kristin Waaktaar Opland fra Bratsberg IL helt til topps blant kvinnene på maratondistansen. Foto: Daniel Tengs/tengsphoto/BMW Oslo Maraton / NTB
Kristin Waaktaar Opland fra Bratsberg IL helt til topps blant kvinnene på maratondistansen. Foto: Daniel Tengs/tengsphoto/BMW Oslo Maraton / NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag gikk det ut epost til samtlige deltakere om medaljeglippen.

«Dette var helt ufortjent til dere som ikke mottok medalje når dere kom i mål. Vi er kjempe lei oss og legger oss helt flate! Beklager på det sterkeste at dette har ødelagt opplevelsen for flere», skriver arrangøren.

Til NTB forteller løpsleder Edwin Ingebrigtsen at det er snakk om noen hundre medaljer. Han forteller at reaksjonene har vært varierte.

– Noen er veldig lei seg, mens andre gleder seg til å få den i posten, sier Ingebrigtsen.

Fire til seks uker

Årsaken til at antall medaljer ble for få oppgis å være at rekordmange var påmeldt til årets arrangement, samtidig som flere enn forventet gjennomførte.

Arrangøren er tydelig på at feilen skal rettes opp. «Medaljene blir ettersendt i posten», heter det i eposten som gikk ut tirsdag.

– Det er ingen som synes det er noe hyggelig at dette skjer, verken for oss som arrangør eller deltakerne, supplerer løpsleder Ingebrigtsen til NTB.

Det anslås at de manglende medaljene vil være på plass i løpet av fire til seks uker på grunn av tiden det vil ta å produsere dem.

«Vi er så lei oss for at dette skjedde, og må lære av våre feil til neste år», lover arrangøren.

Avisa Oslo har også omtalt medaljeglippen.

Fikk NM-gull

Totalt deltok 20.100 personer i årets utgave av Oslo maraton. Det ble løpt både maraton, halvmaraton og 10 kilometer.

På maratondistansen gikk Tage Morken Augustson fra Varegg av med seieren på tiden 2.25.44.

Bratsberg-løper Kristin Waaktaar Opland vant kvinneklassen på tiden 2.44.20.

Det ble også delt ut NM-gull til de to vinnerne

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer