Oslo lufthavn senker temperaturen for å spare strøm

Hittil i år har Oslo lufthavn brukt 136 millioner kroner på strøm. Nå senker Norges hovedflyplass temperaturen.

Oslo lufthavn senker temperaturen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Oslo lufthavn senker temperaturen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert

– Vi senker nå temperaturen i terminalen og andre bygg, og ser på en rekke andre tiltak for å spare strøm, sier Stine Ramstad Westby, lufthavndirektør på Oslo lufthavn, til Romerikes Blad.

Flyplassen på Gardermoen bruker rundt 100 millioner kilowattimer i året. I løpet av årets første måneder brukte Oslo lufthavn 136 millioner kroner på strøm.

Nå senker de temperaturen med 1–2 grader fra dagens normalnivå på rundt 22 grader i områder hvor folk ferdes. I områder med annen aktivitet senkes temperaturen fra et noe lavere nivå.

Oslo lufthavn regner med å spare 1,5 gigawattimer i året på temperatursenkingen, tilsvarende årsforbruket til 75 eneboliger.

– Vi merker at strømprisene er skyhøye, selv med gode energiavtaler og energieffektive bygg. Så det å se på alle muligheter til å spare strøm og redusere energibruken er viktig for oss nå, sier Westby.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer