Coronaviruset

Oslo lufthavn nekter innreise til utlendinger – ber Forsvaret om hjelp

Folk fra land utenfor Norden som kommer til Oslo lufthavn, må snu og reise hjem. Ullensaker kommune ber Forsvaret om hjelp til å håndheve reglene.

Kveldsstemning på Oslo lufthavn (OSL), der alle utlendinger uten symptomer nå skal sendes tilbake til sine hjemland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Kveldsstemning på Oslo lufthavn (OSL), der alle utlendinger uten symptomer nå skal sendes tilbake til sine hjemland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding fredag kveld skriver Ullensaker kommune at tiltakene har blitt vesentlig strengere ved flyplassen etter at regjeringen har innført nye restriksjoner for reisende for å hindre smitte av coronaviruset.

Kommunen vil nå be Forsvaret om hjelp til å kunne gjennomføre oppdraget på best mulig måte, sier ordfører Eyvind Schumacher.

– Dette haster

– Anmodningen omfatter flere tiltak, og vi må være forberedt på en utvidelse av oppdraget på litt sikt. Dette haster, sier han.

Friske reisende skal returneres så fort som mulig. Dersom de ikke kan reise hjem samme dag, blir de losjert inn på hotell til neste dag, opplyser kommunen.

Utenlandske reisende som har sykdomssymptomer blir testet ved LHL-sykehuset i kommunen og satt i isolasjon i 14 dager. Norske reisende skal reise hjem og være i 14 dagers hjemmekarantene umiddelbart.

Vi ha stengte grenser

Ullensaker kommune yter helsehjelp til reisende ved Oslo lufthavn, og kommunen har derfor ansvaret for å håndtere de nye reiserestriksjonene.

– Det er veldig viktig at dette kommer på plass. Oslo lufthavn er et internasjonalt knutepunkt, og reisende er avhengig av riktig og god informasjon fra helsemyndighetene, sier lufthavndirektør Stine Ramstad Westby.

Fredag varslet Danmark at de stenger landets grenser for utlendinger fra lørdag klokken 12. Aps byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, ber om at Norge gjør som danskene.

Det har også vakt oppsikt at et thailandsk turistfølge på 32 personer som ankom Norge fredag, fikk passere Gardermoen og reise videre til Leknes i Lofoten før de ble stanset.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer