Oslo-juletre felt – skal sendes til London

Hvert år gir Oslo kommune et juletre i gave til London by. Årets grantre fra Østmarka er felt og skal nå fraktes til Trafalgar Square.

Oslo-ordfører Marianne Borgen sammen med Lord Mayor of Westminster, Andrew Smith, i forkant av fellingen. Foto: Torstein Bøe / NTB
Oslo-ordfører Marianne Borgen sammen med Lord Mayor of Westminster, Andrew Smith, i forkant av fellingen. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

– Treet er et symbol på at vi trenger hverandre og må være der for hverandre. Gaven til Londons innbyggere er valgt ut og gitt med mye kjærlighet og mye omtanke. Jeg håper den blir tatt imot som et symbol på vennskap, solidaritet, håp og fred, sier Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) i en pressemelding.

Treet skal nå fraktes til London, hvor det skal tennes på Trafalgar Square torsdag 2. desember.

Tradisjonen med norsk julegran til London ble etablert i 1947 som takk til det britiske folk for hjelp til Norge under krigen. Hvert år siden har en høyreist gran blitt hogd i Oslos skoger rundt midten av november og skipet over Nordsjøen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer