- Oslo-helga har gått bra

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) roser oslofolk for en godt gjennomført gjenåpningshelg. Selv var byrådslederen på fjellet med avskrudd mobil.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kaller gjenåpningshelgen i Oslo godt gjennomført. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kaller gjenåpningshelgen i Oslo godt gjennomført. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

– Det inntrykket vi har, er at det har vært en godt gjennomført helg. Selvfølgelig har det vært mye festing, og det må man regne med, sier han.

Fra onsdag var det blant annet igjen tillatt å servere alkohol i Oslo, og kombinert med sommervær har det ført til at mange trekker ut.

Johansen er kritisk til store mengder forsøpling i parkene, men kommunens tall viser at folk har brukt munnbind der det er påbudt, og at folk i all hovedsak har respektert avstandsanbefalingene.

Observasjoner fra kommunen viser at 99 prosent brukte munnbind på kollektivavganger med mange reisende, og at det kun er observert brudd på krav om munnbind på serveringssteder i 6 prosent av tilfellene.

Får fasiten om en uke

– Mobiliteten har økt, men ikke tatt av. Det er en ganske normal og ventet utvikling, viser tall vi får fra næringsetaten, som kontrollerer skjenkesteder, og politiet, sier Johansen.

Alt i alt ser det foreløpig ut som det har vært en vanlig sommerhelg i Oslo. Fasiten får kommunen imidlertid først om en uke.

– Folk har vært ute og kost seg, og det unner jeg dem. Det er først neste uke vi får vite konsekvensene av denne helga, og det er selvsagt spenning knyttet til det, for pandemien er ikke over, sier Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer