Oslo-gate blir bilfri: - Gjentar suksessen

1. juni åpner bylivsgata på Grønland og blir stående helt til høsten 2024. Strekningen for årets bylivsgate blir den samme som i fjor.

1. juni åpner bylivsgata på Grønland og blir stående helt til høsten 2024. Strekningen for årets bylivsgata blir den samme som i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB
1. juni åpner bylivsgata på Grønland og blir stående helt til høsten 2024. Strekningen for årets bylivsgata blir den samme som i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Den bilfrie gaten starter i Lakkegata og slutter ved Tøyenbekken, skriver Oslo kommune i en pressemelding.

– En bilfri gate på Grønland var kjempepopulært i fjor. Nå gjentar vi suksessen. I år åpner bylivsgata allerede 1. juni og blir stående helt til høsten 2024. Det er godt nytt for alle som bor, ferdes, og driver næringsliv på Grønland, sier Sirin Stav, byråd for miljø og samferdsel (MDG).

I fjor ble det målt en trafikkreduksjon på 80 % i bylivsgata på Grønland i perioden juli til oktober. Kommunen skriver i pressemeldingen at det var økt trafikk i sidegatene, og at kjøremønsteret i år derfor er endret for å gi færre ulemper for innbyggerne i smågatene.

– Også i år blir det mye grønt og gratis oppholdsarealer der man kan sette seg ned uten å kjøpe noe. Samtidig som både serveringsstedene og noen av grønnsakhandlerne kan trekke lenger ut i gata og få mer plass, sier Stav.

Bylivsgata skal etter planen stå fra 1. juni 2023 til 15. oktober 2024.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer