Oslo er børsvinneren i Europa så langt i år

Hovedindeksen på Oslo Børs har satt sluttrekord tre dager på rad. Så langt i år har indeksen vokst med 5,5 prosent, noe som gjør den til Europas børsvinner.

Det er kanskje en vintergrå himmel over Oslo Børs, men innendørs er det grønne tall og full fest om dagen. Foto: Erik Johansen / NTB
Det er kanskje en vintergrå himmel over Oslo Børs, men innendørs er det grønne tall og full fest om dagen. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Sluttindeksen på hovedindeksen på Oslo Børs var torsdag 1.027,16 poeng. Det tilsvarer en vekst på 69,7 prosent fra bunnivået i 2020.

Etter kraftig børsfall da koronaen lammet Europa, var hovedindeksen nede i 605,28 poeng 16. mars i fjor. Torsdag var tredje dag på rad med rekord.

– Det er ikke bare i ski-VM vi kan snakke om en norsk trippel. Det kan vi òg på Oslo Børs, sier kommunikasjonssjef Geir Harald Aase i Oslo Børs til NTB.

Siden har pilene bare pekt oppover. Denne uka har det vært grønne tall i alle flater. Så langt i år har børsen styrket seg med 5,5 prosent.

– Vi ser når vi sammenligner hovedindeksen med andre land, så er Oslo Børs den som stiger mest i år, sier Aase.

Råvareselskaper trekker opp

Han forklarer at det denne uka har vært de råvarebaserte aksjene som har stått for den største veksten. Nettopp råvarebaserte aksjer er tungvekterne på Oslo Børs.

Olje- og gasselskapet Equinors aksjekurs har styrket seg med 18 prosent så langt i år takket være stigende oljepriser. Samtidig har Hydro, som påvirkes av aluminiumsprisen, vokst med 22 prosent i 2021.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer