Oslo Børs faller kraftig

Hovedindeksen på Oslo Børs stupte rett etter åpning mandag og hadde svekket seg over 3 prosent da klokka rundet 12.

Handelen startet med bratt nedgang på Oslo Børs mandag. Foto: Erik Johansen / NTB
Handelen startet med bratt nedgang på Oslo Børs mandag. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Børsen åpnet med et bredt fall da handelen startet mandag morgen, og bortimot alle selskapene på hovedindeksen falt i verdi. Da handelen hadde pågått i tre timer, hadde Equinor-aksjen falt med 3,2 prosent, Norsk Hydro med 4,2 og DNB med 2,1 prosent.

Også de øvrige oljeselskapene og andre selskaper knyttet opp til oljenæringen falt i takt med et fall i oljeprisen. Et fat nordsjøolje ble omsatt for 120 dollar i 12-tiden mandag, en nedgang på 2,2 prosent siden klokken 2.

Rec Silicon var blant de få selskapene som skilte seg ut med en oppgang på 1,1 prosent da handelen åpnet, men klokka 12 var også denne aksjen kraftig ned – med rundt 4 prosent.

Nedgangen kommer etter flere nyheter før helgen om stigende inflasjon og økte rentenivåer. Blant annet ble det før helgen kjent at inflasjonen i USA er langt høyere enn ventet. Handelen på Tokyo-børsen startet uken med et fall på 3 prosent drevet av frykten for global inflasjon som følge av inflasjonstallene fra USA før helgen.

Den bredere Topix-indeksen klarte seg noe bedre og endte med en nedgang på 2,2 prosent, mens Hang Seng-indeksen i Hongkong endte dagen med en nedgang på 3,4 prosent.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer