Oslo-borger nummer 700.000 er født

Onsdag ble en jente Oslo-borger nummer 700.000 da hun ble født på Rikshospitalet. På elleve år har Oslo vokst fra 600.000 til 700.000 innbyggere.

Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) møter onsdag en liten jente som representerer Oslos innbygger nummer 700.000 og foreldrene hennes, mor Andleeb Shamaila og far Waqas Gul. Foto: Fredrik Moen Gabrielsen / NTB
Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) møter onsdag en liten jente som representerer Oslos innbygger nummer 700.000 og foreldrene hennes, mor Andleeb Shamaila og far Waqas Gul. Foto: Fredrik Moen Gabrielsen / NTB Vis mer
Publisert

Ordfører Marianne Borgen gratulerte torsdag barnet, som foreløpig ikke har fått noe navn, og foreldrene på Rikshospitalet. Moren Andleeb Shamaila og faren Waqas Gul møtte ordføreren på Barn/Kvinne-senteret på sykehuset.

– Å ønske et barn velkommen til verden, er en fantastisk gave, sa ordfører Marianne Borgen.

Den lille jenta var 50 cm lang og veide 3.070 gram da hun ble født onsdag. Forløsende jordmor var Kamilla Gadsbøll Syversen.

– Milepælen med 700.000 innbyggere er allerede nådd. I dag markerer vi at byen vår vokser og at nye generasjoner skal være med på å forme den. Vi har alle et felles ansvar for å skape gode oppvekstvilkår for barna som bor her. Oslo skal være en raus, trygg og inkluderende by som er god å leve i for alle, sa Borgen videre.

Innbyggertallet i Oslo har vokst med 100.000 siden 2011.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer