Oslo ber Høie gjeninnføre tometeren

Helsebyråd Robert Steen ber regjeringen gjeninnføre råd om to meters avstand. Selv har byrådet unnlatt å følge opp anbefaling fra FHI om det samme.

Helsebyråd Robert Steen i Oslo mener rådet om to meters avstand bør gjeninnføres i hele Norge. Foto: Heiko Junge / NTB
Helsebyråd Robert Steen i Oslo mener rådet om to meters avstand bør gjeninnføres i hele Norge. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg ønsker nå at regjeringen klart går ut og kommuniserer at nå er det tometeren som gjelder i hele landet.

Det sier helsebyråd Robert Steen i Oslo til NTB.

Han mener det etter hvert begynner å bli åpenbart at én meter ikke er nok med den fryktede engelske virusvarianten. Det muterte viruset står nå for mer enn 90 prosent av smitten i Oslo, og det smitter lettere. Derfor er større avstand nødvendig.

– Det britiskmuterte viruset har en smittekraft som forandrer situasjonen, sier Steen, som var ute med lignende uttalelser i tidligere onsdag i VG.

– Jeg ber derfor nasjonale myndigheter om nå å kommunisere kraftfullt at med det nye muterte viruset så holder det ikke med én meter. Vi må opp på to meters avstand, sier han.

FHI-råd

Helsebyråden kommer med oppfordringen bare dager etter at byrådet selv lot være å følge opp en anbefaling fra FHI om å gjeninnføre rådet om to meters avstand lokalt i Oslo.

FHI anbefalte allerede 26. februar Oslo å innføre en «generell anbefaling om å holde 2 meters avstand der man kan».

Dette avstandskravet skulle ikke gjelde i skolene og i helsevesenet, men «for den generelle befolkning som en ekstra sikkerhetsmargin», skrev fagdirektør Frode Forland i en epost til kommunen. Men forslaget fra FHI ble ikke fulgt opp da byrådet innførte nye tiltak i Oslo to dager senere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer