Oslo åpner kranene - men det blir én dag med omstridt matregel

Etter et halvt år med stengte kraner, blir det igjen tillatt å servere alkohol i Oslo. Samtidig åpnes kafeer og restauranter igjen.

Byrådsleder Raymond Johansen orienterer om koronasituasjonen og mulige lettelser på restriksjonene i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB
Byrådsleder Raymond Johansen orienterer om koronasituasjonen og mulige lettelser på restriksjonene i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Det offentliggjorde Oslo-byrådet på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Alkoholservering i Oslo har vært stengt siden 10. november i fjor. Fra neste onsdag blir det mulig å servere alkohol fram til klokken 22. Sist det ble skjenket alkohol i hovedstaden var 8. november.

Samtidig åpnes det for at kafeer og restauranter kan få servere gjester igjen, etter at de kun har fått holde åpent for take away i lang tid.

– Dagen i dag er en stor milepæl, nå avslutter vi den sosiale nedstengingen av Oslo, som har vart helt siden starten av november, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Én dag med krav om matservering

Ettersom de nye nasjonale retningslinjene først gjelder fra torsdag neste uke, blir det én dag med alkoholskjenking med krav om matservering i Oslo.

Osloboerne får dermed en liten smakebit av den omstridte regelen resten av landet har levd med, og som fjernes torsdag.

– Det er viktig at hver virksomhet selv vurderer om det er forsvarlig å åpne opp neste onsdag, eller om de trenger mer tid, sier byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer