Oslo: 150 korona-avvik på sykehjem i april og mai

Oslo kommune melder om rundt 150 koronarelaterte avvik i april og mai på sykehjemmene, men er glade for at avvikstrenden er nedadgående.

Sykehjemsetaten registrerte 150 korona-relaterte avvik i perioden april til mai. – Vi kan aldri komme i null, men er fornøyd med opplæring og rutiner rundt pandemien, sier fungerende etatsdirektør Anne Berge Sørli i Sykehjemsetaten. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix
Sykehjemsetaten registrerte 150 korona-relaterte avvik i perioden april til mai. – Vi kan aldri komme i null, men er fornøyd med opplæring og rutiner rundt pandemien, sier fungerende etatsdirektør Anne Berge Sørli i Sykehjemsetaten. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Vi kan aldri komme i null, men er fornøyd med opplæring og rutiner rundt pandemien, sier fungerende etatsdirektør Anne Berge Sørli i sykehjemsetaten til NTB.

Etaten har offentliggjort koronarelaterte avvik for april og mai. I april var det meldt inn om 94 koronaavvik, mens det i mai var meldt om 56 avvik.

Tallet på antall institusjoner i kommunen med avvik har falt fra 24 til 16.

Korona-avvik innen HMS og pasienthåndtering

Sørli tror den nedadgående trenden skyldes at sykehjemmene hadde mindre smitte fra april til mai, samt bedring i rutiner og opplæring.

– Avvikene kommer etter uønskede hendelser innen de to kategoriene Helse, miljø og sikkerhet, og Kvalitet i tjenester, sier Sørli.

Førstnevnte er i forbindelse med avvik knyttet til administrative rutiner innen HMS, som kan utsette ansatte for risiko, mens den andre berører pasientene direkte.

– Avvikene er bredt kategorisert, og kan inkludere alt fra dokumentasjon av koronatester til om man henger frakken på riktig måte etter behandling av en pasient, forklarer Sørli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer