Oscar Pistorius nektes prøveløslatelse

Den sørafrikanske friidretts- og paralympicsutøveren Oscar Pistorius, som soner en dom på 13,5 års fengsel for å ha drept kjæresten, nektes prøveløslatelse.

Sørafrikanske Oscar Pistorius ble verdenskjent da han i 2012 deltok under sommer-OL i London i 2012. Året etter skjøt og drepte han kjæresten gjennom en badedør og hevdet at han trodde hun var en innbruddstyv. Foto: Lehtikuva / NTB
Sørafrikanske Oscar Pistorius ble verdenskjent da han i 2012 deltok under sommer-OL i London i 2012. Året etter skjøt og drepte han kjæresten gjennom en badedør og hevdet at han trodde hun var en innbruddstyv. Foto: Lehtikuva / NTB Vis mer
Publisert

Pistorius drepte i 2013 sin 29 år gamle kjæreste Reeva Steenkamp. Hun ble skutt gjennom baderomsdøren. Pistorius hevdet i retten at han trodde at det var en innbruddstyv på badet, men han ble ikke trodd.

Saken fikk stor oppmerksomhet både i Sør-Afrika og internasjonalt, og fredag skulle en nemnd ta stilling til 36-åringens søknad om prøveløslatelse.

Resultatet ble at Pistorius nektes prøveløslatelse, opplyser hans advokat ifølge nyhetsbyrået AFP.

Pistorius ble verdenskjent da han deltok i sommer-OL i 2012. Det fordi han mangler begge bein og løp med fjærende proteser. Dette ga ham tilnavnet «Blade Runner».

(©NTB)

Mer om