Oscar-akademiet tar avstand fra vold etter Will Smith-hendelse

Oscar-akademiet skriver på Twitter at de tar avstand fra vold etter at skuespilleren Will Smith slo til komiker Chris Rock på scenen under prisutdelingen.

SLÅR: Will Smith slo komiker Chris Rock under årets Oscar-utdeling etter at Rock vitset om kona til Smith. Video: AP Vis mer
Publisert

– Akademiet tolererer ikke noen form for vold, tvitret de noen timer etter hendelsen.

Smith gikk opp på scenen under humorinnslaget til Chris Rock og slo ham etter at han dro en vits om kona Jada Pinkett Smith.

FORKLARTE SEG: Will Smith forklarte i talen sin om hvorfor han slo til komiker Chris Rock. Video: Dagbladet/AP. Vis mer

Verdens verste menneske-produsent Thomas Robsahm, som var til stede under utdelingen, sier til NTB at folk i salen ble rystet av hendelsen.

– Først trodde jeg det var en del av showet, og at de hadde lagt på lyd fordi man kunne høre slaget, men så ropte han litt manisk, og jeg skjønte at dette virkelig skjedde, sier Robsahm.

Skuespiller Will Smith slo komiker Chris Rock på scenen under nattens Oscar-utdeling. Foto: Chris Pizzello / AP/ NTB
Skuespiller Will Smith slo komiker Chris Rock på scenen under nattens Oscar-utdeling. Foto: Chris Pizzello / AP/ NTB Vis mer

– Jeg synes at det er totalt uakseptabelt og håper det får konsekvenser, legger Robsahm til.

Ifølge Rolling Stone kommer Rock ikke til å anmelde Smith for episoden.

Etter voldshendelsen vant Smith i kategorien beste mannlige skuespiller for filmen «King Richard». I takketalen sin tok han til tårene og beklaget til Akademiet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer