Orkla avvikler sin virksomhet i Russland

Orkla har besluttet å avvikle sin virksomhet Hamé Foods ZAO i Russland, opplyser de i en pressemelding.

Orkla avvikler sin virksomhet i Russland. Foto: Terje Pedersen / NTB
Orkla avvikler sin virksomhet i Russland. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Selskapet har 367 ansatte i Russland og hadde i 2021 en omsetning på 184 millioner kroner. Produksjonen består av langtidsholdbare matvarer for det russiske markedet, opplyser selskapet.

– Etter en grundig beslutningsprosess har vi kommet fram til at det ikke lenger er ønskelig å fortsette i Russland, og vi avvikler derfor virksomheten. Vi vil søke å ivareta de ansatte på en best mulig måte i en vanskelig tid, sier administrerende direktør Johan Wilhelmsson i Orkla Foods International.

Orkla har i tillegg stoppet sin eksport og import knyttet til Russland og Hviterussland. Orklas eksport til Russland og Hviterussland utgjorde 105 millioner kroner i 2021. Importen fra disse to landene beløp seg til 23 millioner kroner.

Selskapet slutter seg dermed til en lengre rekke norske aktører som har tatt grep i forbindelse med virksomhet i Russland etter invasjonen av Ukraina. Fra før har blant annet Equinor sluttet å handle russisk olje, mens Norsk Hydro vil ikke inngå nye kontrakter med russiske selskaper inntil videre.

(©NTB)

Mer om