Orkanen Dorian

Orkanen Dorian oppjustert til kategori 5

Orkanen Dorian er oppjustert til kategori 5, som er kraftigste kategori, mens den nærmer seg Bahamas med kraftig vind, svære bølger og stormflo.

Orkanen Dorian er blitt en kategori 5-orkan mens den raser mot Bahamas og senere USAs østkyst. Foto: NOAA via AP / NTB scanpix
Orkanen Dorian er blitt en kategori 5-orkan mens den raser mot Bahamas og senere USAs østkyst. Foto: NOAA via AP / NTB scanpixVis mer

Dorian ventes å treffe nordkysten av Bahamas med full styrke i løpet av søndag. De fleste som bor der, er evakuert, mange med fly, og er innlosjert i skoler, kirker og andre mer solide bygninger.

Før den treffer Bahamas har Dorian en vindstyrke på 72 meter per sekund, og den beveger seg framover med en fart på 13 kilometer i timen.

USAs nasjonale orkansenter sier at det kan ventes katastrofale orkantilstander på Abacos-øyene i morgentimene søndag lokal tid og over hovedøya Grand Bahamas utover dagen.

I USA følger mange millioner mennesker langs sørøstkysten med på orkanen med et vaktsomt øye, men meteorologene mener det ligger an til at orkanen ikke treffer Florida rett på, men heller dreier nordover og følger kysten forbi Georgia og South Carolina litt til havs.

(©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder