Orkanen Dorian

Orkanen Dorian har truffet Bahamas

Det meldes om enorme ødeleggelser etter at orkanen Dorian traff det nordvestre Bahamas søndag. Dorian er den sterkeste orkanen som er registrert i regionen.

Orkanen Dorian er blitt en kategori 5-orkan og traff det nordre Bahamas søndag. Den er nå på vei mot USAs østkyst. Foto: NOAA via AP / NTB scanpix
Orkanen Dorian er blitt en kategori 5-orkan og traff det nordre Bahamas søndag. Den er nå på vei mot USAs østkyst. Foto: NOAA via AP / NTB scanpixVis mer

– Det er nå katastrofale orkantilstander på Abacos-øyene, og det vil spre seg over Grand Bahamas Island senere i dag og i morgen, skriver Det nasjonale orkansenteret i en oppdatert melding søndag formiddag lokal tid.

Dorian har vokst seg til en kategori 5-orkan, den sterkeste kategorien. Ifølge amerikanske meteorologer er det den sterkeste orkanen som har rammet Bahamas og områdene rundt.

De fleste som bor der, er evakuert, mange med fly. De er innlosjert i skoler, kirker og andre mer solide bygninger.

Dorian hadde en vindstyrke på 79 meter per sekund idet den traff Bahamas, og den beveger seg framover med en fart på 13 kilometer i timen.

I USA følger mange millioner mennesker langs sørøstkysten med på orkanen med et vaktsomt øye. Meteorologene mener imidlertid at det ligger an til at orkanen ikke treffer Florida rett på, men heller dreier nordover slik at den følger en bane utenfor kysten forbi Georgia og South Carolina.

(©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder