Organisasjoner går til retten for å få stanset ulvejakt

Noah, WWF Verdens naturfond og Foreningen Våre rovdyr ber om midlertidig forføyning for å få stanset fellingen av tre ulveflokker.

Noah-leder Siri Martinsen under en ulvemarkering ved Stortinget i 2019. Foto: Heiko Junge / NTB
Noah-leder Siri Martinsen under en ulvemarkering ved Stortinget i 2019. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bakgrunnen for ønsket er at organisasjonene mener det er en stor fare for at vedtaket blir kjent ugyldig. De viser til at Borgarting lagmannsrett kom til den konklusjonen for et lignende vedtak, og den saken skal opp for Høyesterett våren neste år.

– Det er uforståelig at regjeringen tillater skyting av kritisk truet ulv i sonen, når et likelydende vedtak nylig har blitt kjent ugyldig av lagmannsretten. Noah fortsetter den rettslige kampen for ulvene i Letjenna-saken i Høyesterett, og det er uhørt at staten i mellomtiden prøver å skyte flest mulig truede ulver i Norge, sier leder Siri Martinsen i Noah – for dyrs rettigheter i en pressemelding.

Rett før jul ble det klart at Klima- og miljødepartementet opprettholder rovviltnemndenes vedtak om felling i grenserevirene Ulvåa, Juvberget og Kockohonka. Det åpnes totalt for felling av til sammen 21 ulver. Tallet bygger på overvåkingen i vinter, mens hvis det viser seg å være flere eller færre ulver i revirene, kan kvoten endres. Utgangspunktet er at hele flokken skal felles.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer