Ordførere reagerer på Viken-tiltak: - Vanskelig å skjønne

Flere kommuner ønsket ikke strengere koronatiltak i Viken. Ønsket ble ikke oppfylt, og med påsken rett rundt hjørnet oppleves situasjonen som dramatisk.

På tross av tiltakene stiller Krødsherad kommune, som blant annet huser Norefjell alpinanlegg, seg lojale bak de nye Viken-tiltakene. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB
På tross av tiltakene stiller Krødsherad kommune, som blant annet huser Norefjell alpinanlegg, seg lojale bak de nye Viken-tiltakene. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Vis mer
Publisert

– Her har vi hatt veldig lite smitte, bank i bordet, sier ordfører Solveig Vestenfor (Ap) i Ål kommune.

Mandag ble det innført flere strenge tiltak i samtlige 51 kommuner i Viken, samt Gran i Innlandet. Ifølge sakspapirer fra møtet mellom Statsforvalteren i Oslo og Viken, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet (FHI) var det 13 kommuner som ikke ønsket strengere tiltak.

Under møtet med Statsforvalteren mandag, forteller ordføreren at hun var tydelig på at det er vanskelig å forsvare så strenge smitteverntiltak i et område som Hallingdal, der det nesten ikke er smitte.

– Vi etterlyste heller geografiske tilpasninger. Men det ønsket ble ikke fulgt. Årsaken for det var bekymringer rundt intensivkapasiteten på sykehusene. Det er klart at vi forstår resonnementet.

Samtidig mener Vestenfor at det er vanskelig å skjønne at det er mulig å avgrense smitten innenfor Viken.

– Det som er vanskelig å skjønne er at det finnes veldig mange i Oslo og Viken som har hytter i andre steder av landet, som i Innlandet. Beitostølen, Trysil og så videre har mye hyttefolk fra Oslo og Viken, og der blir det ingen restriksjoner på dette med mobilitet, sier hun til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer