Ordfører: Over 5.000 sivile døde i Mariupol

Over 5.000 sivile er blitt drept i Mariupol, sier ordføreren i den beleirede og istykkerbombede byen.

En kvinne utenfor kvinneklinikken som ble rammet av et russisk angrep i Mariupol i begynnelsen av mars, ifølge ukrainske myndigheter. Foto: Jevgenij Maloletka / AP / NTB
En kvinne utenfor kvinneklinikken som ble rammet av et russisk angrep i Mariupol i begynnelsen av mars, ifølge ukrainske myndigheter. Foto: Jevgenij Maloletka / AP / NTB Vis mer
Publisert

Av disse var over 200 barn, ifølge ordfører Vadym Bojtsjenko. Han anklager de russiske styrkene for å ha bombet flere sykehus under beleiringen av byen, som har vart i rundt en måned.

Anslaget over drepte sivile er det samme som en rådgiver i den ukrainske regjeringen oppga i slutten av mars. Det ble da understreket at det reelle tallet kan være høyere.

Bojtsjenko hevder at de russiske styrkene har med seg mobile krematorier for å bli kvitt lik og fjerne bevis for krigsforbrytelser. Russiske myndigheter har avvist anklager om krigsforbrytelser i Ukraina.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer